Un weekend electric cu BMW i3 in Iasi

Multumita unor prieteni apropiati m-am bucurat de cateva zile de un BMW i3, o masina Full Electric de la constructorul german. Masina este simpatica foc si are o autonomie de 200 KM la care se mai poate adauga un 20% de curent electric in cazul in care respecti cateva reguli in stilul de condus.

Cine spune ca in ziua de astazi nu merita o masina electrica in Romania se inseala. Vreau sa zic ca experienta mea de cateva zile prin oras a fost una super tare. Nu am avut probleme cu incarcatul masinii, exista 15 statii de incarcare electrica in Iasi, o lista completa a acestora o gasiti aici: https://www.iasi4u.ro/statii-electrice-de-incarcare/. Mi-ar fi placut ca la Aeroport si la Gara din Iasi sa mai fi fost locuri in care sa poti incarca masinile electrice, dar mai bine nu intru in detalii. Apropo de asta si primarul orasului conduce un Renault Zoe, adica tot o masina electrica.

Am ramas surprins de faptul ca intr-o zi de duminica cand m-am dus la Kaufland-ul de pe strada I. P. Pavlov nr. 14, sa vad faptul ca erau toate statiile de incarcare ocupate. Am prins o Tesla model S, un VW Up electric de la eON, un Mitsubishi si un Volvo ce erau parcate in zona special amenajata masinilor electrice.

Am incercat sa pun la incarcat masina la statiile de la Iulius Mall si Palas Mall dar nu aveam cablul la mine si statiile de incarcare de la ei nu erau prevazute cu tot cu cablu, adica aveai statia dar iti trebuia cablul masinii. Am mai incercat la benzinaria Moll de pe strada Petru Poni dar sincer sa fiu mi-am prins urechile in sistemul lor, mie personal, mi-a parut cam complicat si am abandonat ideea de a o incarca la ei si am plecat in alta parte.

Am patit ca multi oameni necunoscuti sa ma intrebe ce probleme intampin cu ea, in cat timp se incarca masina si cum se comporta masina. Din cate am citit eu masina are echivalentul a 170 CP si se misca destul de bine. Este interesant faptul ca atunci cand ridici piciorul de pe pedala de acceleratie, masina intra intr-o frana de motor, moment in care bateria i3-ului se incarca.

Nu exista nici o diferenta intre o masina pe carburant si una electrica atata timp cat mergi cu ea prin oras. Exista o multime de statii de incarcare prin orasul Iasi si nu doar aici. Cei de la Kaufland au montat statii de incarcare a masinilor electrice in mai toate orasele mari din Romania.

Singura experienta un pic ciudata a fost in momentul in care am pus masina la alimentat la Kaufland si am plecat, dupa o ora m-am intors si am vazut ca masina nu s-a incarcat deloc. Atunci mi-am dat seama ca sigur am gresit ceva. Atunci i-am scris pe instagram lui Mariciu ce a facut parte din campania celor de la eON Romania si a mersi de la Bucuresti la Iasi si inapoi cu un BMW i3 electric.

L-am intrebat care e faza ca nu imi incarca masina, atunci am realizat ca in partea laterala a statiei de incarcare exista un ecran si ca imi trebuie un card special ce il puteti gasi gratuit la biroul de informatii de la Kaufland. Cu acel card puteti activa incarcarea.

Important este de stiut ca daca puneti masina la incarcat si plecati de langa masina, nimeni nu va poate deconecta masina de la incarcare pentru ca acea “pompa” de incarcare ramane blocata si nu o poate scoate nimeni.

Daca aveti posibilitatea de a incerca o masina electrica va recomand sa profitati din plin pentru ca sunt convins ca o sa va placa.

Vezi si: Renault Clio 2019Renault Twingo 2019BMW Seria 7 facelift 2019VW Passat 2020Skoda Scala 2019Mazda 3 2019Lada Vesta SW Cross

(Visited 161 times, 1 visits today)
Please follow and like:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *