Un aliment ce nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia voastra

Eu nu prea am crezut niciodata in tratamentele astea cu produse naturiste dar observ in ultima vreme ca pe anumite afectiuni, unele din ele chiar functioneaza. De exemplu uleiul obtinut prin presarea la rece a semintelor de canepa este unul din cele mai sanatoase uleiuri naturale. Nu va asteptati sa se intample minuni, dar uneori acestea chiar reusesc sa mai repare pe ici pe coo cateva chestii.

Ma uitam pe site-ul uleidecanepa.com si aflu cum ca testele clinice si parerile cumparatorilor dovedesc ca uleiurile de CBD ajuta la recuperarea sau mentinerea sanatatii. Acest raport de acizi grasi rrealizeaza raportul optim stabilit de medici. Uleiul de canepa nu trebuie si nu este privit ca un tratament ci ca un aliment ce ajuta la imbunatatirea organismului omenesc, un supliment alimentar mai bine spus.

Canepa este unul dintre alimentele minune ale naturii, un super-aliment care poate ajuta la mentinerea sanatatii si a starii de bine. Canepa poate oferi mai multe beneficii pentru sanatate, cele mai importante fiind: cresterea nivelului de energie, reglarea nivelului colesterolului, imbunatatirea circulatiei, intarirea sistemului imunitar si nervos, recuperarea rapida in cazul leziunilor, reducerea stresului, diminuarea simptomelor dermatitelor atopice si alergiilor.

Cautand un pic despre istoria utilizarii uleiului de canepa aflu ca are inceputurile sale vin din China. Cu aproximativ 3.000 de ani i.H. semintele erau folosite pentru combaterea inflamatiilor pielii si erau considerate ca fiind tonice, regenerative, laxative diuretice si excelente pentru eliminarea limbricilor la nou-nascuti si animale.

Prima utilizare terapeutica a canepii documentata in literatura araba se regaseste in secolele VIII-IX, partile plantei cele mai folosite in terapie fiind semintele si intr-o mai mica masura frunzele.

Uleiul de canepa reprezinta un remediu de baza, adica un aliment functional care prin natura sa poate optimiza reactia sistemului imunitar pentru prevenirea bolilor. Ajuta de asemenea in tratamentul patologiilor care depind de dezechilibre metabolice. Uleiul de canepa poate fi considerat „vaccin” nutritional iar introducandu-l zilnic in dieta joaca rolul unui aliment protector.

In secolul vitezei nu mai reusim sa avem o alimentatie echilibrata, alegem mancarea facuta rapid si care de cele mai multe ori nu este chiar atat de naturala si datorita condimentelor folosite aceasta hrana pare a fi gustoasa dar asta nu inseamna ca este si sanatoasa.

Voi folositi uleiul de canepa? Si daca da, pentru ce anume?

(Visited 15 times, 1 visits today)
Please follow and like:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *