Turda – Obiective turistice

Potaissa, cum i se spunea odata orasului Turda, detine cateva atractii turistice care trebuie incluse pe lista oricarui vizitator. Si daca timpul iti permite, poti face un circuit pe durata unei zile intregi. In ciuda faptului ca este un oras micut, gasiti destule oferte pentru cazare Turda.

Dincolo de cazare, trebuie sa stiti ca sunt ca daca o sa cautati un restaurant Turda, nu o sa ramaneti dezamagiti. Exista atat restaurante cat si unitati de cazare cu SPA si diverse facilitati moderne pentru toate gusturile. Acum ca am rezolvat si dilema legata de cazare salina Turda hai sa va explic un pic ce puteti vizita in Turda ca turist.

Turda – Obiective turistice
Potaissa sau Turda, cum i se spunea odata, detine cateva atractii turistice care trebuie incluse pe lista oricarui vizitator, indiferent daca vorbim despre Turdau sau Romania, daca esti prin zona ar fi pacat sa nun iti rezervi macar o zi pentru toate obiectivele turistice de aici. In ciuda faptului ca este un oras mic, veti gasi destule oferte pentru cazare Turda.

Ce vizitam la Turda?

1. Salina Turda
Este fara dar si poate obiectivul turistic principal din zona. Este atat atractiv incat va impresiona pe oricine. Fiind o mina de sare sapata inca din Evul Mediul pentru resursele sale valoroase, in prezent este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Transilvania.

Daca ajungi in zona nu trebuie sa iti faci griji pentru unitatile de cazare sau de restaurante pentru ca exista oferte diverse pentru orice buget. De exemplu este un hotel foarte cochet: Salis Hotel & Medical Spa.

2. Cheile Turzii
Cheile Turzii sunt o atracție naturală. Că ești o fire mai aventuroasă sau mai reticentă, cu siguranță te cei bucura de o priveliște care îți va tăia răsuflarea. Peisajele create de natură prin hidrografie și vegetație, vor trezi un puternic sentiment de apreciere. Toata lumea stie de acest obiectiv, daca nu ma insel este chiar unic in Europa. Acesta fiind si principalul obiectiv turistic din Turda.

3. Castrul roman Potaissa
Poți porni în plimbare de la cazare Turda până Castrul Potaissa, cel mai mare de acest tip din Dacia de odinioară. Fiind o construcție militară de apărare, se pot observa și astăzi elemente definitorii ale strategiilor militare folosite pe atunci.

4. Biserica Reformato – Calvină
Cel mai vechi monument păstrat din Turda Veche, Biserica datează din anul 1387. O biserică gotică, impunătoare care transmite istoria mai departe. Fiind situată chiar în centrul orașului, te vei putea deplasa ușor de la cazare Turda până la acest obiectiv. O plimbare prin centrul vechi va ajuta sa va relaxati si atunci cand vedeti aceasta biserica este imposibil sa nu doriti sa intrati avand in vedere ca este atat de veche.

5. Muzeul de istorie
Dacă ai ales o opțiune de cazare Turda și ți-a rămas puțin timp, vizitează Muzeul de Istorie. Aici vei găsi numeroase piese cu o valoare documentară importantă, descoperite la Castrul Potaissa. Nu pot spune ca este extrem de impresionant, dar daca tot ajungeti in zona, ar fi pacat sa nu bifati si acest obiectiv turistic.

Să optăm pentru cazare Turda?
Da! Este important ca graba care ne definește zi de zi să se oprească măcar în scurtele momente de răgaz. Că alegi să vizitezi numai Salina, sau vrei să faci un tur de o zi în care să descoperi mai multe, alege din opțiunile de cazare salina Turda pentru a te bucura în tihnă de o altfel de zi.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Please follow and like:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *