Tot ce trebuie sa stii despre ceaiul rosu

Ceaiul rosu, sau Rooibos dupa denumirea sa originala, este un ceai natural ce nu contine cofeina si este un foarte bun antioxidant pentru organism. Desi poarta denumirea de ceai rosu, aceasta planta care creste doar in Africa de Sud are frunzele verzi si lucioase, insa dupa procesare, culoarea lor devine rosie. In traducere, denumirea Rooibos inseamna “tufis rosu” si nu trebuie confundat cu ceaiul de Hibiscus.

Pentru ce este bun ceaiul rosu?

In urma unor studii de specialitate prezentate aici pai pe larg, s-a descoperit ca o cana de ceai rosu poate trata sau chiar preveni diverse afectiuni, printre care am putea enumera: durerile de cap, insomnia, iritabilitatea sau nervozitatea, fiind excelent pentru a fi consumat de catre femeile gravide, neavand efecte adverse asupra organismului sau al fatului.

Se cunosc si efectele sale impotriva imbatranirii si aduce diverse beneficii organismului, fiind si foarte bun in curele de slabire, accelerand metabolismul astfel incat sa arda mai multe calorii.

Ceaiul rosu nu contine cofeina

Din acest motiv, puteti consuma o cana de ceai rosu la orice ora din zi, sau chiar pe timpul noptii daca aveti insomnii. Pentru afectiunile digestive puteti amesteca frunzele de ceai rosu cu frunze de menta, iar pentru un efect sedativ puteti prepara un ceai la care sa adaugati cateva flori de tei.

Acest ceai este bogat in antioxidanti si nu contine calorii, poate fi folosit in tratarea acneei si a iritatiilor pielii atunci cand aveti mancarimi. Se poate folosi pentru bolnavii de ulcer, atenuand durerile, poate fi folosit si pentru a reduce starile de greata si constipatia sau balonarile.

Ceaiul rosu este o puternica sursa de minerale precum: margeziu, fier, cupru si zinc, fiind indicat pentru intarirea sistemului imunitar, mai ales pe timpul iernii. Printre altele, mai este recomandat si pentru tratarea persoanelor ce au pietre la rinichi, deoarece in compozitia sa nu se regaseste acid oxalic, substanta care este responsabila pentru depunerea acestor pietre.

Pentru ca are un continut foarte redus de tatin, acesta nu are gust amar si pentru a-i pastra savoarea este recomandat sa il lasati la infuzat o perioada lunga de timp. Se foloseste o lingurita de frunze la o cana de ceai, sau trei lingurite la 1 litru de apa, iar pentru un gust deosebit puteti adauga lapte sau miere. Datorita proprietatilor sale antifungice si antibacteriene este perfect pentru consum pe perioada iernii, cand organismul este slabit.

(Visited 30 times, 1 visits today)
Please follow and like:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *