Oare in Romania se practica tarotul?

De multe ori m-am intrebat care e treaba cu tarotul asta. Nu e chiar magine e defapt ceva mai mult mistic. Dar ce face si cum face nu am aflat inca. Din cate am inteles inca nu se stie de cand se practica tarotul si primele specificatii au fost prin secolul XII-lea prin Germania, fiind practicat doar in anumite cercuri inalte din societate.

Tarotul cunoscut si sub numele de „trionfi”, sau „tarocchi” este un set de carti (78 la numar) si ce se stie este ca este folosit in ocultism si ca harta spirituala a drumurilor. Nu ca as vrea sa imi cunosc harta spirituala a drumurilor pentru ca oricum mai am multe de invatat pana sa imi cunosc drumul, dar curiozitatea asta a tarotului ma cam macina.

Fiecare carte din tarot ilustreaza o scena, deseori o persoana sau cativa oameni, cu multe elemente simboliste. In majoritatea seturilor, fiecare carte are numar, deseori cifre romane si o denumire, unele au numai imaginea. Vechile seturi nu aveau nici numar nici nume pe cartile majore iar ordinea cartilor nu a fost standardizata niciodata. Dincolo de ce desen era pe carte conta foarte mult si modul de interpretare. Sunt foarte multe site-uri de tarot online care fac treburi din astea si uneori daca chiar crezi, cine stie poate se si adeveresc.

Pentru a veni in sprijinul tau de a afla mai multe raspunsuri la intrebari care te preocupa, iti prezentam o serie de etalari de Tarot specifice:

– Etalare pentru o anume data din viitorul apropiat;
– Etalare pentru alegerea sau schimbarea carierei;
– Etalare pentru pentru locul de munca;
– Etalare pentru calatorie, vacanta;
– Etalare pentru alegerea dintre doua posibilitati;
– Etalare karmica;
– Etalare pentru gasirea sufletului pereche;
– Etalarea personala.

Se spune ca prin tarot poti trage un pic cu ochiul la ce iti poate rezerva viitorul. Atunci cand treci prin necazuri sau greutati, poti vedea ce se intampla dupa perioada grea. Sa vezi daca iti poti reveni vreodata, ce trebuie sa faci sa nu mai treci prin experiente similare si asa mai departe. De asta se si spune ca pe vremuri doar oamenii cu anumite posibilitati financiare si intelectuale puteau avea acces la jocurile de tarot.

Sunt curios daca exista filme sau legende despre tarot.

(Visited 13 times, 1 visits today)
Please follow and like:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *