Fotografierea unei nunti de poveste

Ceea ce ai nevoie cu adevarat pentru fotografierea unei nunti de poveste, sunt personajele principale ale nuntii. Fotograful de nunta cu experienta, va incepe sa fotografieze  pe baza unor idei care au aparut deja in mintea lui. Un fotograf nunta in mod constant incearca sa-si imagineze montarea imaginilor  si sa se intrebe daca va folosi o anumita imagine sau daca se va axa pe filmarea intregului videoclip. Daca va simti ca ceva nu este in regula, nu isi va pierde timpul pe acel cadru, ci va merge mai departe pentru a nu pierde timpul, revizuind acele imagini  in post-productie.

Rapid si mobil

Strategia pentru nunti trebuie sa fie cat mai mobila posibil, iar echipamentului sa i se poate schimba rapid lentilele si dispozitivele de stabilizare. Un fotograf nunta profesionist, nu va folosi niciodata un trepied. Monopodul este minunat pentru fotografierea unui cadru static, care permite sa te misti rapid de la scena la scena si sa te deplasezi de la cadru la cadru.

Pastreaza naturaletea a ceea ce se intampla in cadru

La fotografierea nuntilor de poveste, se incearca folosirea unui stil de fotografie cinematografica, evitand tensiunile inutile.  Se incearca fotografierea intr-un mod naturalist pentru a prinde acele imagini foarte sincere si deschise.

Camera cu mod de fotografiere cinematica si cu lentile care dau adancime campului, ajuta fotograful sa realizeze o multime de cadre naturale si, in acelasi timp, excelente.

Are grija de cadrele care nu trebuie sa lipseasca

Exista cateva imagini care apartin categoriei “obligatoriu”. De exemplu, un sarut. Cu aceste cadre, trebuie sa fii atent si sa prinzi o locatie optima pentru a le fotografia, pentru ca in aceste cazuri nu exista repetari. In alte tipuri de fotografii cinematografice vorbim despre repetitii si mostre din fotografie. Fotografierea nuntii de poveste, nu se repeta niciodata. Fotograful isi imagineaza scena povestii,  cum ar trebui sa arate, cum cade lumina si cand trebuie sa inceapa sa fotografieze. De obicei, inainte de aceste imagini  importante cu mirele si mireasa, fotograful face un plan de ceremonie, pentru ca fotografierea este una dintre momentele dificile cheie. De fapt, fotograful trebuie sa intuiasca cand mirii se vor saruta, pentru a nu fi luati prin surprindere.

Captarea emotiilor pozitive

In opinia fotografului de nunta, secretul principal consta in captarea emotiilor personajelor principal. Nunta, este un eveniment emotional, iar daca nu prinzi zambetele, lacrimile,  rasetele, cuplul si oaspetii, atunci ai pierdut esenta nuntii de poveste. Oamenii din fata camerei sunt, de obicei, timizi si nu isi vor arata emotiile, asa ca este foarte important ca ei sa nu vada atunci cand sunt fotografiati.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Please follow and like:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *