Ce urmeaza in bankingul digital in 2019?

In stirile zilei prezentate de Radu, am dat de un articol destul de interesant despre procesul de digitalizare a bancilor ce va avea loc in 2019.

Acest an se anunta a fi unul destul de interesant in zona banking-ului digital, avand in vedere ca numeroase proiecte ajung la maturitate dupa investitiile masive si lansarile de anul trecut. Bancile locale vor simti in mod real amenintarea marilor companii din tehnologie – Google, Apple – dar si concurenta din partea FinTech-urilor precum Revolut sau Orange Money. Iata 10 predictii care au sanse mari de a se materializa in 2019.

Cea mai mare banca din piata va lansa Neo si creditarea digitala (in cazul in care nu stiati, cea mai mare banca din Romania este Banca Transilvania);
Google va livra servicii financiare dupa obtinerea licentei de e-money in Europa;
Apple Pay ajunge si el in Romania pe final de an – O chestie interesanta tare de tot, serviciul asta il astept de mult iar cei de la Revolut anuntau anul trecut ca vor lua niste masuri in asa fel incat sa aduca Apple Pay mai repede in Romania. Peste tot in lume Apple Pay se bucura de popularitate imensa in randul tinerilor ce iubesc tehnologia. Eu unul abia astept Apple Pay in Romania.
ING va lansa creditul 100% digital si pentru non-clienti;
BCR il va extinde pe George cu functia de plata si creditare digitala;
Revolut poate ajunge la 400.000 de clienti pana la final de an – Potrivit estimarilor facute de Irina-Nicoleta Scarlat, country managerul Revolut in Romania, pana la sfarsitul primului semestru Revolut ar trebui sa atinga in Romania borna de 250.000 useri, de la 135.000 in prezent. Pentru finalul anului, tinta este si mai ambitioasa, de 400.000 de clienti. Oricum in contul cardului de Revolut sunt cateva functii in asteptare destul d einteresante. Eu mi-am dat comanda de varianta Black Metal a cardului Revolut, acum sa vedem cand si cum ajunge si care e treaba cu beneficiile extra.
Raiffeisen lanseaza si ea creditarea digitala si face un upgrade aplicatiei mobile;
BRD lanseaza o platforma digitala omni-channel;
Orange va emite carduri si va lansa si plata cu telefonul;
eMag va intra incet incet in zona serviciilor financiare cu eMag Pay.

(Visited 58 times, 1 visits today)
Please follow and like:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *