Ce poti face intr-un city break la Cluj

Orasul Cluj este supranumit si orasul evenimentelor din inima Transilvaniei, fiind un loc multicultural si dincolo de asta, precum spuselor celor de la Centrul de Consultanta si Cercetare in Domeniul Culturii este si orasul cu cea mai mare vitalitate culturala urbana din Romania.

Aici sunt festivalurile cunoscute de toata lumea ce au loc in fiecare an precum TIFF, Untold, Electric Castle, Jazz in the Park, evenimente ce au primit recunostinta internationala si ce au devenit branduri ale orasului. Aceste evenimente aduc sute de mii de turisti in fiecare an.

Dar ce faci cand ajungi in Cluj si nu ai parte de aceste evenimente cunoscute de toata lumea? Ei bine, cluj.com este un portal local ce va ofera toate informatiile de timp liber. Daca alegeti sa veniti in Cluj in perioada in care nu au loc aceste festivaluri trebuie sa stiti ca daca o sa cautati cazare in Cluj nu o sa duceti lipse de variante cum nici de restaurante pentru toate gusturile. Mie nu mi-a fost greu sa gasesc locuri pe placul meu, dar o simpla cautare pe Cluj.com de restaurante in Cluj, o sa reusiti sa gasiti aproape toate localurile din oras cu recenzii, specificatii, fotografii, preturi si asa mai departe.

Daca ajungeti prin Cluj sunt cateva lucruri ce nu ar trebui sa le ratati de exemplu: Piata Muzeului – care este cea mai veche piata a orasului, formata din cladiri ce au o arhitectura in stil gotic si baroc, precum si din situri arheologice romane care este transformata in zona pietonala. Tot aici puteti vedea Biserica Franciscana si Manastirea Franciscana, Obeliscul Carolina, primul monument laic al orasului, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei si Casa Matia Corvin

Gradina Botanica care a fost fondata in anul 1872 si este considerata in prezent ca fiind muzeu national, Gradina Botanica este una dintre primele, cele mai mari si cele mai complexe astfel de gradini din sud-estul Europei si se intinde pe o suprafata de 14 hectare.

Cetatuia care este un parc situat la o altitudine de 405 metri, de mici dimensiuni cu vedere superba asupra orasului Cluj. Daca ajungi in zona nu rata Ceainaria Samsara, credeti-ma ca merita pentru ca are o terasa ce arata intr-un mare fel.

Turnul Croitorilor este turnul face parte din vechiul zid de aparare al orasului. In fata lui, se afla statuia lui Baba Novac, generalul lui Mihai Viteazul care a fost tras in teapa in anul 1601 si al carui trup a fost expus in apropierea bastionului.

Si multe altele… intr-un weekend full cu siguranta o sa gasiti atat de multe locuri de vizitat si de activitati incat nu o sa aveti deloc timp de stat. Este destul de complicat sa pleci odihnit daca ai venit la Cluj pentru o mica vacanta.

Exista variante disponibile pentru toate gusturile si buzunarele. Daca vrei sa mananci intr-un local cu traditie, poti merge la Varzarie, pe strada Eroilor langa Cinema Victoria, unde ciorbele si mancarea de varza sunt o specialitate aparte, apreciata de multi vizitatori ai orasului Cluj.

Daca va intereseaza mai multe despre orasul Cluj dincolo de festivalurile ce au facut acest loc asa de popular sa stiti ca gasiti variante de a va petrece timpul pentru toate tipurile de oameni. Incercati sa vizitati si marile orase din Romania pentru ca o sa ramaneti profund impresionati de ce oameni frumosi avem avem printre noi.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Please follow and like:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *