Cafea boabe si capsule Lavazza

In ciuda faptului ca exista multe tipuri de cafea boabe, pe rafturile magazinelor si in cafenele vei intalni cel mai probabil, doua dintre cele mai comune tipuri, si anume, Arabica si Robusta. Prima este considerata a fi de elita si costa mai mult, iar a doua, are o calitate inferioara si, in consecinta, un pret mai mic.

Arabica, este aceeasi specie care, conform legendei, a fost descoperita de caprele etiopiene, in secolul al IX-lea. Din Etiopia a fost transportata in Brazilia, Indonezia si America Latina. Arabica este acum cultivata in Etiopia, Brazilia, Australia, China, Chile, Indonezia, India si alte tari. Cultivarea  acestui tip de cafea nu se poate face in fiecare regiune. Arabica este foarte capricioasa. Creste doar in munti si nu ii place caldura, din acest motiv, recolta este mai putina. Boabele de cafea sunt ovale, cu o linie curbata in mijloc. Bautura Arabica are un gust adanc, bogat, cu un numar mare de tonuri, cum ar fi, ciocolata, nuca, citrice, si, care, variaza in functie de soi.  In aceste boabe exista o mica cantitate de cofeina, insa o multime de gust si aroma.

Robusta nu este un arbore de cafea, ci un arbust, care este relativ modest, mai prolific si mai rezistent la daunatori. Boabele de cafea Robusta sunt rotunde, iar linia din mijloc este dreapta. Aceste boabe de cafea contin de doua ori mai multa cafeina decat Arabica. Prin urmare, cafeaua Robusta are un gust amar si te revigoreaza mult mai repede. Se foloseste la prepararea bauturilor solubile.

Capsule Lavazza

Boabele de cafea Lavazza nu isi pierd  popularitatea, iar cafeaua poate fi pregatita nu numai la masinile de cafea profesionale, ci si la cele pe care le folosesti acasa. Lavazza combina competent cele mai bune soiuri de Arabica. Datorita acestor soiuri, aroma bauturii de cafea este dezvaluita in intregime. Gustul dulce, imbinat cu gustul acru discret, va face ca dimineata si intreaga zi sa fie productive. Poti pregati cafea cu capsule Lavazza si vei fi indeajuns de satisfacut.

Cafeaua din capsulele Lavazza este de obicei un amestec de inalta calitate din cele mai bune soiuri de cafea braziliana si indiana. Capsulele Lavazza sunt unele dintre cele mai bune tipuri de cafea de pe piata si sunt destinate masinilor de cafea si aparatelor de cafea cu acelasi nume. Cu ajutorul lor, poti prepara espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato, americano si alte tipuri de cafele. Ambalajele capsulelor sunt fabricate in Italia sub un control strict al calitatii. Cele mai populare serii de capsule sub marca Lavazza, sunt Blue, Point si Espresso Point. Cafeaua saturata,  cu diferite tarii, are un gust bogat si sute de nuante individuale.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Please follow and like:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *