Cele mai bune filme din 2018

BBC a realizat un top 10 a celor mai bune filme din anul 2018. Si cand poate fi un moment mai bun decat acum la final de an pentru a vedea cateva filme bune. Mai jos le gasiti listate:

A Quiet Place

O familie cu doi copii duce o existență izolată, în liniște deplină, de teama că o amenințare nevăzută care atacă la cel mai mic sunet îi va nimici.

Actiunea se petrece în anul 2020, într-un decor postapocaliptic. Planeta a fost invadată de extratereştri orbi, dar cu un auz extraordinar. În aceste condiţii, tatăl (Krasinski), mama (Emily Blunt), fiica (Millicent Simmonds) şi fiul (Noah Jupe) încearcă să supravieţuiască la ferma familiei, o provocare mai complicată decât te-ai fi aşteptat, mai ales că mama este însărcinată şi sorocul îi vine curând.

Shoplifters

Întorcându-se după cateva furturi din magazine, Osamu și fiul său dau în drumul lor peste o fetiță care pare abandonată. Reticentă la ideea de a găzdui copilul peste noapte, soția lui Osamu acceptă în final să o ia în grijă, după ce află că părinții ei o maltratează. În ciuda sărăciei, familia pare să fie una fericită. Asta până într-o zi, când o întâmplare neprevăzută le dezvăluie brusc secretele.

Cold War

O poveste de dragoste pasională între doi oameni de diferite medii și temperamente diferite, care nu sunt potrivite în mod fals și totuși sunt condamnați unul la celălalt. Pe fondul războiului rece din anii 1950, în Polonia, Berlin, Iugoslavia și Paris, filmul descrie o poveste de iubire imposibilă în momente imposibile.

If Beale Street Could Talk

O femeie din Harlem se zbate cu disperare pentru a-și dovedi logodnicul nevinovat de o crimă în timp ce își duce primul copil.

The Favourite

The Favourite (2018) este o poveste dulce-amăruie despre intrigi regale, pasiune, invidie și trădare în curtea reginei Anne la începutul secolului al XVIII-lea, în Anglia.

La începutul secolului al XVIII-lea, Anglia se află în război cu francezii. Anne, o regină firavă, ocupă tronul, iar prietena ei apropiată, Lady Sarah, guvernează țara în locul ei, în timp ce se îngrijește de sănătatea fragilă a reginei.

Spider-Man: Into the Spider-Verse

În lumea păianjenului ni-l prezintă pe adolescentul Miles Morales, din Brooklyn, în rolul principal, ca o dovadă a posibilităţilor nelimitate pe care le are universul Spider-Man, în care oricine ar putea să poarte vestita mască.

Inspirat de personajele din cartea de benzi desenate a scriitorului Brian Michael Bendis şi a artistului plastic Sara Pichelli, din 2011, filmul se axează pe aventurile unui adolescent afro-latino-american din Brooklyn, Miles Morales, care încearcă să se integreze.

The Rider

Bazându-se pe o poveste adevărată, The Rider (2017) îl urmărește pe Brady Blackburn, un star rodeo aflat în ascensiune, care după un accident tragic este informat că zilele sale de competiție s-au terminat.

Înapoi acasă după accidentul care i-a fost aproape fatal, Brady se trezește întrebându-se din ce ar trebui să trăiască din moment ce nu mai poate face ceea ce îi dă un sentiment de satisfacție și motivație: să călărească și să concureze în cadrul competițiilor de rodeo.

Leave No Trace

Un bărbat şi fiica lui de 13 ani duc o viaţa de poveste într-un uriaş parc urban din Portland, Oregon. Asta până când o mică greşeală riscă să le schimbe existenţa petnru totdeauna.

First Man

O privire asupra vieții astronauților, Neil Armstrong, și a legendei misiuni spațiale care la determinat să devină primul om care a mers pe Lună la 20 iulie 1969.

Sweet Country

Inspirat de evenimente adevărate, filmul este un western a cărui acțiune are loc în 1929 în brusa din teritoriul de nord din Australia. Când Sam, un fermier aborigen, îl omoară pe Harry March, proprietarul alb al fermei, în autoapărare, Sam și Lizzie, soția lui, fug. Ei sunt urmăriți prin deșertul arid de garda civilă condusă de sergentul Fletcher care beneficiază de ajutorul lui Archie, un vânător băștinaș, și al moșierilor locali Fred Smith și Mick Kennedy. Fletcher vrea cu disperare să-l prindă pe Sam și să-l aducă în fața justiției, dar Sam cunoaște foarte bine zona și reușește mereu să scape de el. În cele din urmă, pentru sănătatea soției sale însărcinate, Sam decide să se predea și ajunge în sala de judecată în fața judecătorului Taylor.

Roma

Acest film e un bonus, un film exceptional din punctul meu de vedere. Povestea unui an dîn viața unei servitoare a unei familii de clasă mijlocie din Mexico City la începutul anilor 1970.

Voi ce filme bune din 2018 recomandati?

(Visited 610 times, 1 visits today)
Please follow and like:
error

One Reply to “Cele mai bune filme din 2018”

  1. Pe The Rider il am si eu in vizor de ceva timp, dar parca niciodata nu am gasesc timp pentru a-l vedea. Poate in seara de Revelion, impreuna cu jumatatea 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *