Avantaje pe care le ofera un gard electric pentru animale

Gardul electric este una dintre cele mai simple solutii de ingradire a unui spatiu intr-un mod eficient. Folosit adesea de persoanele care detin animale, acest gard a devenit din ce in ce mai performant si mai diversificat. Astfel, pe piata vei gasi garduri electrice destinate diferitelor specii, in functie de marime, de grosimea pielii sau de modul in care reactioneaza la stimuli. Pana la alege un gard electric in functie de animalele pe care le ai, trebuie sa stii de ce merita sa achizitionezi asa ceva.

Ce este, de fapt, un gard electric?

Este un sistem destul de simplu prin care trece curent electric sub forma de impulsuri, ce transmite mici socuri electrice persoanelor si animalelor care il ating. Desi pare infricosator, nu este chiar asa, in conditiile in care nu are capacitatea sa raneasca, ci doar sa sperie.

Un astfel de gard este compus dintr-o sursa de curent electric, o banda electrica, fir conductor, izolatori, conectori, cablu de impamantare si bara de impamantare. De asemenea, are un maner izolant pentru poarta, in asa fel incat proprietarul gardului sa il poata folosi fara sa riste sa fie curentat.

De ce merita achizitionat un astfel de gard?

Exista mai multe motive:

  • Este una dintre cele mai ieftine variante de imprejmuire a unui spatiu. Cel mai adesea, gardul electric este mult mai ieftin decat gardurile clasice si vine la pachet cu mult mai multe avantaje decat acestea.
  • Este foarte usor de montat. De cele mai multe ori, gardul electric se monteaza in doar cateva ore. Poate sa fie montat inclusiv pe terenuri accidentate si nu necesita o pregatire peciala.
  • Este rezistent pe termen lung. Odata ce ai achizitionat un gard electric te poti bucura de el pe viata. S-ar putea sa ai nevoie sa inlocuiesti unele componente, insa costurile de intretinere sunt foarte mici.
  • Este foarte flexibil. Prin flexibilitate se intelege faptul ca permite mutarea pozitiei si chiar mutarea locatiei. Practic, nu exista nicio metoda mai simpla si mai flexibila de imprejmuire a unui teren.

Atentie mare la elementele de siguranta!

Atunci cand achizitionezi un gard electric trebuie sa ai in vedere cateva lucruri. Spre exemplu, este important sa avertizezi prezenta gardului din timp, in asa fel incat oamenii sa stie riscurile la care se expun. De asemenea, gardul nu trebuie sa fie in apropierea altui gard electric si trebuie sa permita retragerea usoara dupa ce a fost atins.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Please follow and like:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *