Aparate fiscale necesare pentru începutul unei afaceri în vânzări

Orice început de afacere este dificil din punct de vedere decizional. Nu există un ghid anumit care ar îndruma potențialii întreprinzători în elaborarea planului de afaceri. Proiectarea unui supermarket, depozit sau gheretă nu este una complicată, dar include unele momente mai dificile precum achiziția aparatelor fiscale.

Actualmente există numeroși producători de sisteme de vânzare și gestiune pentru întreprinderile din comerț. Ei propun nu doar un sortiment larg de echipamente, dar și garanție, servicii de mentenanță și reparație.Modelele aparatelor fiscale diferă de la un producător la altul, însă principiul de funcționare al acestora este același. Iată principalele aparate fiscale necesare pentru începutul unei afaceri în vânzări.

Casa de marcat și imprimante fiscale. Casa de marcat reprezintă un dispozitiv electronic de înregistrare și calcul al vânzărilor efectuate. Ea face parte din categoria de aparate obligatorii pentru activitatea de comerț. Întrucât este un aparat fiscal, casa de marcat nu poate fi achiziționată oriunde, ci doar la distribuitorii autorizați. Odată achiziționată, casa de marcat urmează a fi înregistrată în Registrul de evidență a aparatelor fiscale de marcat.

Program de gestiune. Casele de marcat cu display, care se întâlnesc cel mai frecvent în supermarket-uri, necesită instalarea unui program de gestiune. Acesta reprezintă un pachet software care permite automatizarea operațiunilor, gestionarea eficientă și controlul calitativ al activității magazinelor. Majoritatea sistemelor de gestiune sunt dotate cu aplicații de contabilitate și analiză a datelor, oferind rezultatele indicatorilor economici de bază precum profitul, pierderile, rata dobânzii, etc.

Cântarele fac parte din categoria de aparate fiscale care trebuiesc înregistrate. Dacă activitatea de vânzare va include operațiuni de cântărire, trebuie să decideți cu exactitate ce tip de cântar vi se potrivește: cântar electronic clasic, cântar încorporabil în masă, cântar cu imprimantă de etichete sau cântar de verificare. Dacă prețul produsului se stabilește în funcție de masa acestuia, cântarul va fi supus verificării metrologice după un an de utilizare, apoi în fiecare an.

Terminale mobile au devenit un indispensabil pentru întreprinderile din comerț. Tot mai puțini oameni obișnuiesc să opereze cu banii cash și sunt suficient de indignați atunci când nu pot achita cu cardul. Din acest motiv, se recomandă achiziționarea terminalelor de plată fixe sau mobile chiar la debutul afacerii în vânzări.

Cititoare coduri bare. Sunt dispozitive fixe sau mobile care descifrează codurile cu bare, oferind procesatorului informații despre produs și prețul acestuia. Cititoarele fixe funcționează prin fir, iar cele mobile sunt conectate la rețeaua wireless. Din categoria cititoarelor fac parte și verificatoarele de prețuri pentru clienți.

Mașini de numărat bani. Se recomandă procurarea unei mașini de numărat bani în cazul în care veți opera cu sume mari de bani cash. Spre exemplu, un schimb valutar va funcționa mai rapid și mai eficient dacă banii vor fi numărați automat. Mai ales, că mașinile moderne de numărat posedă un sistem avansat de detecție a banilor falși.

Sertare pentru bani. Acest element nu este un indispensabil în sine, dar face parte din sistemul de protecție a bunurilor. De obicei, sertarul pentru bani este ajustabil cu casa de marcat, operațiunile lor fiind sincronizate automat.

Astăzi, agențiile de marketing recomandă procurarea sistemelor complete de aparate fiscale. Un sistem complet va conține toate dispozitivele necesare pentru o activitate productivă. Mulți distribuitori au creat sisteme complete în funcție de domeniul de activitate: pentru magazine – sisteme de vânzare cu cititor, pentru cafenele și fast-food-uri – sisteme de vânzare fără cititor, pentru afaceri mobile – sisteme mobile de facturare și emitere a bonurilor, etc. Fiecare business are subtilitățile sale, pe care doar fondatorul le cunoaște. Tot de ce ai nevoie e să dai un „search” pe Google și să selectezi varianta perfectă pentru afacerea ta.

(Visited 13 times, 1 visits today)
Please follow and like:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *